| IQ test - Koliko je vas pas pametan? | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Kristina VauMjau moderator
Broj postova : 40 Registration date : 07.01.2008
| Naslov: IQ test - Koliko je vas pas pametan? sri vel 06, 2008 11:25 am | |
| Proverite IQ svog psa
Prvi test otkrice Vam sposobnost psa da resava probleme
Stvari koje Vam trebaju za ovah test - uzmite praznu ciniju - neka bude sto dublja. - uzmite parce grickalice koju vas pas voli. - stoperica.
1. Recite psu da sedne i neka ostane na mestu na kome ste mu dali komandu. Ako nije naucio ovu komandu potreban Vam je pomocnik koji ce drzati psa za ogrlicu. 2. Pokazite psu poslasticu i dajte mu da je onjusi 3. Stavite poslasticu na pod oko dva metra ispred psa dok je on posmatra i preko nje stavite ciniju. 4. Pustite psa da pocne da trazi poslasticu i merite vreme koe mu je potrebno da stigne do nje.
Ocena Ukoliko pas prevrne posudu i uzme poslasticu za manje od 5 sekundi - 5 poena Ako prevrne posudu i uzme poslasticu u vremenu od 5-15 sekundi - 4 poena Ako prevrne posudu i uzme poslasticu u vremenu od 15-30 sekundi - 3 poena Ako prevrne posudu i uzme poslasticu u vremenu od 30-60 sekundi - 2 poena Ukoliko pas njuska oko cinije i ne uzme poslasticu u roku od 60 sekundi - 1 poen
Jos jedan test koji pokazuje sposobnost resavanja problema
Stvari potrebne za ovaj test su - veliki peskir - stoperica
1. Pas treba da bude aktivan. 2. Pustite psa da onjusi peskir. 3. Brzim pokretom stavite peskir psu preko glave ali tako da mu budu potpuno pokrivena i ramena. 4. Pocnite da merite vreme
Ocena Ako se pas oslobodi u roku do 5 sekundi - 5 poena Ako se pas oslobodi u roku od 5-15 sekundi - 4 poena Ako se pas oslobodi u roku od 15-30 sekundi - 3 poena Ako se pas oslobodi u roku od 30-60 sekundi - 2 poena Ako mu treba vise od 60 sekundi - 1 poen
Test socijalnog ponasanja
Ono sto vam je potrebno za test - sposobnost da se smejete
1. Gledajte psa i kad uocite da lezi na 2 metra od vas pocnite test. 2. Ne treba psu da kazete da sedne i ostane na tom mestu on to treba vec sam da uradi. 3. Gledajte u njega i kad on pogleda u vas izbrojite do tri i nasmejte se.
Ocena Ukoliko pas dodje do vas i mase repom - 5 poena Ukoliko pas prilazi i dodje do vas ili samo do pola puta ne maseci repom - 4 poena Ukoliko se pas podigne u sedeci polozaj i ne krene prema Vama - 3 poena Ukoliko pas ode na suprotnu stranu - 2 poena Ukoliko ne obraca paznju - 1 poen
Nivo 2. u resavanju problema
Potrebne stvari: - manja krpa - poslastica za psa - stoperica
1. Neka pas sedne ili neka ga neko drzi za ogrlicu. 2. Pokazite psu hranu i neka je omirise. 3. Stavite hranu na dva metra od njega i prekrijte je krpom. 4. Pustite ga da dodje do hrane i pocnite merenje
Ocena Ako mu treba od 15 sekundi - 5 poena Ako mu treba 15 - 30 sekundi - 4 poena Ako mu treba 30 - 60 sekundi - 3 poena Ukoliko pas krene da trazi hranu ali odustane - 2 poena Ukoliko ni ne pokusa da dodje do poslastice u roku od dva minuta - 1 poen
Test sposobnosti resavanja problema i manipulacije
Potrebne stvari: - niski stocic ispod kog pas ne moze da gurne glavu. Mozete ga napraviti od cigli ili vecih knjiga na koje cete staviti daske ili slicno. - pseca poslastica - stoperica
1. Uverite se da vas pas posmatra iz blizine. 2. Pokazite psu poslasticu i pustite da je omirise. 3. Uz paznju psa postavite poslasticu ispod stola ali tako da je moze dohvatiti samo ukoliko koristi sape. 4. Ohrabrite psa da uzme poslasticu i pocnite merenje.
Ocena Ako pas u roku od 60 sekundi koristeci sape dodje do poslastice - 5 poena Ukoliko koristi sape ali mu treba 1 - 3 minuta - 4 poena Ukoliko gura njusku i ne dohvati poslasticu ili koristi sape ali ne dohvati u roku od tri minuta - 2 poena Ukoliko ni ne pokusa da dodje do poslastice posle 3 minuta - 1 poen
Test reagovanja na reci
Potrebne stvari: - sposobnost da kazete reci frizider i more kao i da pozovete svog ljubimca - potrebno je da Vas pas ima ime koje poznaje
1. Pas treba da sedi ili lezi udobno na dva metra od Vas. 2. Izgovorite rec Frizider na nacin na koj zovete psa
Ocena Ukoliko pas pokaze interesovanje da dodje - 3 poena Ukoliko pas ne dodje, ponovite dozivanje recju more i ako pas dodje - 2 poena Ako pas jos uvek ne reaguje pozovite psa po imenu i ukoliko dodje - 5 poena Ukoliko se pas jos uvek ne pomeri pozovite ga jos jednom i ako dodje - 4 poena Ako pas ni tada ne dodje - 1 poen
Saberite poene iz svih testova i otkrijte da li imate genijalca ili pravog glupsona.
Finalna ocena: Preko 25 poena - Vas pas je genije 15 - 25 poena - Vas pas je pametan ali ne bi mogao upisati pseci Harvard 5 - 15 poena - Vas pas nije previse pametan ali je sigurno jako sladak Ispod 5 poena - Vas pas mora da je Avganistanski hrt
Test preuzet iz Show Dog Review | |
|
| |
astra Admin
Broj postova : 282 Age : 28 Lokacija : Zg Registration date : 19.12.2007
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? sri vel 06, 2008 12:21 pm | |
| Zgodno!Sad cu to probati,pa vam javim rezultate! | |
|
| |
astra Admin
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? sri vel 06, 2008 12:45 pm | |
| 1.-5 bodova 2.-5.bodova 3.-5 bodova 4.-4 bodova 5.-1 bod 6.-3 bodova 15 - 25 poena - Vas pas je pametan ali ne bi mogao upisati pseci Harvard ajde barem znam da imam pametnog psa! | |
|
| |
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? sri vel 06, 2008 1:26 pm | |
| Meni ovako! 1. - 1 poen 2. - 5 poena 3. - 3 poena 4. - 3 poena 5. - 1 poen 6. - 5 poena 15 - 25 poena - Vas pas je pametan ali ne bi mogao upisati pseci Harvard Ali sa manje poena nego Azy!!! Samo 18 | |
|
| |
Diva VauMjau moderator
Broj postova : 186 Age : 29 Lokacija : Dugo Selo Registration date : 10.01.2008
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? čet vel 07, 2008 12:09 pm | |
| | |
|
| |
xxkoka.&.lunaxx VauMjau junior
Broj postova : 26 Registration date : 03.01.2008
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? čet vel 07, 2008 12:54 pm | |
| idem probat...ček....hehe | |
|
| |
xxkoka.&.lunaxx VauMjau junior
Broj postova : 26 Registration date : 03.01.2008
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? čet vel 07, 2008 1:21 pm | |
| eej ljudi evo me.... 1. test...trebalo joj je 10 sek...znači 4 poena...2. test.... 4 sek ....znači 5 poena3. test....dola je do mene i počela skakat od radosti...lol.... 5 poena4. test....23 sek ...znači 4 poena....... 5. test.....2 teke min... 4 poena.... 6. test...ovo nisam mogla vjerovat, kad sam rekla friider nije dola i onda sam rekla luna i dola je...iss...nemrem vjerovat... .. 5 bodovaRezultat: Va pas je genije... haha, nisam znala...lol Ako mi ne vjerujete slobodno dođite do mene...hehe | |
|
| |
stryker VauMJau senior
Broj postova : 126 Age : 40 Lokacija : Veliko Orasje Registration date : 07.01.2008
| Naslov: stryker čet vel 07, 2008 3:14 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? pet vel 08, 2008 9:56 am | |
| Cestitam Luna!!!!! - xxkoka.&.lunaxx je napisao/la:
6. test...ovo nisam mogla vjerovat, kad sam rekla friider nije dola i onda sam rekla luna i dola je...iss...nemrem vjerovat... ..5 bodova Kome kazes!? Ja kad sam rekla Jing, frizider i more pogledala me ko ludjakinju u smislu sta je sad pa ovoj ovde??? A kad rekoh Jingles odmah se odazvala! Cudo! | |
|
| |
astra Admin
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? pet vel 08, 2008 10:27 am | |
| Azy dode cim cuje moj glas tj.da govorim nesto njoj bez obzira ne ime.Hehehe | |
|
| |
Diva VauMjau moderator
Broj postova : 186 Age : 29 Lokacija : Dugo Selo Registration date : 10.01.2008
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? uto ožu 04, 2008 4:53 am | |
| - Kristina je napisao/la:
- Proverite IQ svog psa
Ispod 5 poena - Vas pas mora da je Avganistanski hrt
Mislim da oni nisu trebali to napisat... svako voli svog psa najvie. Nije afganistanac glup | |
|
| |
stryker VauMJau senior
Broj postova : 126 Age : 40 Lokacija : Veliko Orasje Registration date : 07.01.2008
| Naslov: stryker uto ožu 04, 2008 2:38 pm | |
| hrtovi su daleko od glupih pasa definitivno je greska sto su to napisali | |
|
| |
astra Admin
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? sri ožu 05, 2008 2:12 am | |
| Neznam tu pasminu,al tako pise u ljestvici inteligentnih pasa | |
|
| |
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? pet ožu 07, 2008 10:30 am | |
| Ja znam i obozavam ih a to sto nisu bas na vrhu liste pameti pasa (neka niko ovo ne shvati pogresno) ne znaci da su losi daleko od toga ja ih obozavam takve kakvi su (to mi je jedna od omiljenih rasa) cak me to sto su "pritupasti" na neki nacin i privlaci
Naravno svaki pas je pametan ali ne svaki na svoj nacin, valjda sad razumete
Ovde je rec o radnoj inteligenciji | |
|
| |
bebby VauMJau senior
Broj postova : 103 Age : 27 Lokacija : Solin Registration date : 01.05.2008
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? pon svi 12, 2008 12:23 pm | |
| 1.TEST 5 poena 2.TEST 5.poena 3.TEST 5 poena 4.TEST 4 poena 5.TEST 3 poena 6.TEST 5 poena
Neznam kako joj je to uspjelo jer sam misila da ce biti manje ocjene al je istina | |
|
| |
stryker VauMJau senior
| Naslov: stryker pon svi 12, 2008 4:55 pm | |
| ja ipak mislim da taj test nije objektivan | |
|
| |
bebby VauMJau senior
Broj postova : 103 Age : 27 Lokacija : Solin Registration date : 01.05.2008
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? pon kol 04, 2008 3:23 pm | |
| Opet smo ponovili i opet sve isto | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: IQ test - Koliko je vas pas pametan? | |